Ποιοι είμαστε

Εναλλακτικές θεραπείες Χολαργός. Διαβάστε περισσότερα για την πολυετή εμπειρία, και την αφοσίωση μας, στον τομέα της εναλλακτικής θεραπείας, το βελονισμό και το θεραπευτικό Thai yoga massage.

 
14523271_675004892668682_3565924876684108727_n(7)2.jpg

Γιώργος Ταβλαρίδης

Γεννήθηκα το 1967 στην Γερμανία και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Σπούδασα τρία χρόνια στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο σαν πολιτικός μηχανικός αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποίησα την κλίση μου στις θεραπευτικές τέχνες. Μετά από το πρώτο μου ταξίδι στην Ινδία το 2000, άρχισα να ασχολούμαι με τις τεχνικές του διαλογισμού και με τις εναλλακτικές θεραπείες ξεκινώντας από την μύηση στο Α' και Β' βαθμό Reiki.

 Αργότερα, διδάχτηκα τις τεχνικές της Ταϋλανδέζικης μάλαξης (Thai yoga massage) στο Sunshine House Network με δάσκαλο τον Τάκη Οικονόμου.   

Μέσα από τα μονοπάτια της θεραπείας και της αναζήτησης, συνέχισα τις σπουδές μου στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με δάσκαλο και εμπνευστή τον Αλέξανδρο Τηλικίδη, όπου με κέρδισε ο Παραδοσιακός κινέζικος βελονισμός, και ολοκλήρωσα την πενταετή εκπαίδευση ως «θεραπευτής της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής».

Σε αυτά τα χρόνια παρακολούθησα την μέθοδο εξισορρόπησης του Dr Tan (Balance Method Acupuncture) από τον οργανισμό Si Yuan,

αποφοίτησα απο το τμήμα μελισσοθεραπείας του Ι.Γ.Ε. (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών),

και εκπαιδεύτηκα στην κινέζικη μάλαξη Tuina η οποία στηρίζεται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική.

Από το 2016 διδάσκω στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής το μάθημα της διάγνωσης μέσω της επισκόπησης της γλώσσας, καθώς επίσης και κάποια μαθήματα της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την συνεχή προσπάθεια επιμόρφωσης και αυτοβελτίωσης, διατηρώ το θεραπευτικό κέντρο qi balance, όπου εξασκώ κυρίως τον Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό, την βοτανοθεραπεία, την μελισσοθεραπεία και την Ταϋλανδέζικη μάλαξη (Thai yoga massage)

Sofia-2a.jpg

Σοφία Βασιλείου

 

 

Γεννήθηκα το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασα Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα την αγάπη μου για τις εναλλακτικές θεραπείες, όταν έλαβα την μύηση Α΄ Βαθμού στο Reiki το 2010.

Στα επόμενα χρόνια ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στο Reiki, λαμβάνοντας τον τίτλο Reiki Master στο παραδοσιακό σύστημα Reiki του Dr. Mikao Usui. Έκτοτε, εκτός από τις θεραπείες που συνεχίζω να προσφέρω, διδάσκω το Reiki σε όποιον το επιθυμεί.

Μέσα από την ενασχόλησή μου με τις ενεργειακές θεραπείες, μου ήταν αδύνατον να παραβλέψω το σημαντικό ρόλο του σώματος και την σχέση του με το συναίσθημα και τον νου. Έτσι εκπαιδεύτηκα σε δύο είδη μάλαξης, την Αγιουρβεδική  και την Θεραπευτική Μάλαξη με έλαια, στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Στην προσπάθειά μου να κατανοήσω τον άνθρωπο και φυσικά τον εαυτό μου, διδάχτηκα επιπλέον την Βασική θεωρία Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και την Κινέζικη Βοτανοθεραπεία.

Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στην Ανθοθεραπεία (Ανθοϊάματα Αυστραλίας) στον Όμορφο Κόσμο, ενώ είχε προηγηθεί η γνώση και εφαρμογή των ανθοϊαμάτων Bach με αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με τον προσωπικό μου χώρο, ασκώ τις θεραπευτικές μου τέχνες και στο κέντρο εναλλακτικών θεραπειών "qi balance".