Θεραπευτικες Τεχνικες

Εναλλακτικές θεραπέιες Χολαργός. Ο παραδοσιακός Κινέζικος βελονισμός, το Reiki, ο μελισσοβελονισμός, το thai yoga massage, είναι κάποιες από τις θεραπευτικές τεχνικές που εφαρμόζουμε στο κέντρο ολιστικής θεραπευτικής μας.

 
 
DSC_0343w.jpg

Βελονισμός

Ο Παραδοσιακός Κινέζικος Βελονισμός είναι απ' τις αρχαιότερες θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στον πλανήτη. Πατρίδα του είναι η Κίνα, επεκτάθηκε όμως και εφαρμόστηκε εκτεταμένα σε όλες τις χώρες της Άπω Ανατολής

DSC_0016.jpg

Αισθητικός βελονισμός

Η τεχνική του βελονισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικούς λόγους στην επιδερμίδα, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα στην αισθητική του προσώπου, και γενικά σε όλο το δέρμα.

DSC_0060w.jpg

Βεντουζοθεραπεία

Η βεντουζοθεραπεία είναι θεραπευτική μέθοδος που μας έρχεται από την αρχαιότητα. Στην Ευρώπη άρχισε να εξαφανίζεται με την εμφάνιση των πρώτων φαρμάκων, ενώ στην ελληνική επαρχία διατηρήθηκε ως εμπειρική μέθοδος για την ανακούφιση του κοινού κρυολογήματος

DSC_0244w.jpg

Moxibustion (Θεραπεία με "μόξα")

Η θεραπεία με "μόξα" (moxabustion) είναι η τεχνική κατά την οποία χρησιμοποιείται το φυτό "Artemisia Vulgaris" σαν κύρια πηγή θερμότητας μέσω της καύσης, ενεργοποιώντας συγκεκριμένα σημεία και περιοχές πάνω στο σώμα για θεραπευτικούς λόγους.

aaron-burden-361231-unsplash.jpg

Μελισσοθεραπεία-Μελισσοβελονισμός (Apitherapy)

Η μελισσοθεραπεία είναι η θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί τα προϊόντα της μέλισσας. Μελισσοβελονισμός ειδικότερα, είναι η τεχνική κατά την οποία εγχύουμε το δηλητήριο της μέλισσας σε διάφορα σημεία του σώματος.

DSC_00131.jpg

Thai yoga massage

Η παραδοσιακή Ταϊλανδέζικη Μάλαξη χρησιμοποιεί την εφαρμογή ρυθμικής πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, την διάταση των μυών και τον χειρισμό των αρθρώσεων, με αποτέλεσμα να ελευθερωθούν τα μπλοκαρίσματα και να αποκατασταθεί η φυσική ροή της ενέργειας.

DSC_0014w.jpg

Reiki

Το Reiki είναι μια ιαπωνική ολιστική ενεργειακή θεραπεία, η οποία προσφέρει ισορροπία και αρμονία στο νου, το συναίσθημα και το σώμα. Η λέξη Reiki σημαίνει Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια.

DSC_0097w.jpg

Ανθοϊάματα

Η θεραπεία με ανθοϊάματα είναι μια ενεργειακή μέθοδος στην οποία χρησιμοποιούνται ιάματα από άνθη διαφόρων λουλουδιών. Τα ενεργά συστατικά του ανθοϊάματος δεν μπορούν να ανιχνευθούν σε μοριακό επίπεδο, καθώς αυτό που περιέχουν είναι το ενεργειακό αποτύπωμα του άνθους, ή αλλιώς την πληροφορία του κάθε λουλουδιού.